over demio

Demio (Dochter En Mantelzorger In Opstand)

In 2004 werd mijn moeder opgenomen in een verpleeghuis, nadat ze door een CVA linkszijdig verlamd was geraakt. De zorg die ze kreeg was onvoldoende.
Als contactpersoon heb ik geprobeerd de zorg te verbeteren.
Sindsdien weet ik alles over Inspectie (IGZ), klachtencommissies, cliëntenrechten, cliëntenraad, en alles wat er mis kan gaan in en rond de verpleeghuiszorg.

In schreef van 2005 tot 1 juni jl. op het Volkskrantblog, onder het pseudoniem DEMIO (Dochter En Mantelzorger In Opstand). In 2007 heb ik deze blogs gebundeld in het boekje ‘VerpleeghuisErvaringen’. In 2008 ben ik begonnen aan het schrijven van het boek ‘Alleen de werkelijkheid is erger. Een dochter over de laatste jaren van haar moeder in een verpleeghuis’. Begin 2010 is dit boek verschenen.

Inmiddels staan de integrale teksten van beide boeken op mijn website: demio.webpag.nl
06-06-2011, Demio

Advertenties

Een reactie op over demio

 1. Reactie van Evelien van Merkenstein, op 15-06-2011

  Als mantelzorger heb ook ik geprobeerd de zorg rond mijn demente moeder te verbeteren. Gedurende 11 jaar lang verbleef m,n moeder in een gesloten afdeling van het verpleeghuis. Ik bezocht haar 2x daags. Ze komt controleren werd er door de verzorgenden gezegd. Ze zagen me liever niet. Ik zag teveel. Klagen helpt niet. Je zoekt maar een ander huis voor je moeder als het je hier niet bevalt werd er door de directie gezegd. Niet naar het toilet helpen, te weinig hulp bij eten en drinken, afspraken die niet nagekomen werden,ongeschoold personeel, zeer regelmatig geen toezicht in de huiskamer, volgestopt met medicijnen, ga zo maar door. Ik heb Uw boek in een adem uitgelezen. Zo herkenbaar. Ik blijf achter met een verpleeghuistrauma. m,n Moeder is vorig jaar overleden. Zal het ooit een plekje krijgen?

  reactie van Demio/Gonny van Werkhoven op 15-06

  Beste Evelien,
  Dank je wel voor je reactie.
  Het is zo herkenbaar wat je schrijft. In plaats van te begrijpen en waarderen dat je je moeder vaak bezoekt en dat voor haar prettig is, zien ze je als controleur. Triest, maar vaak is dat de praktijk in verpleeghuizen.
  Ooit krijgt het wel een plekje, dat geloof ik wel. Maar het is moeilijk te verwerken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s